Emma Frenken is een multi-instrumentaliste met een krachtige muzikale visie. Ze is de frontvrouwe van de band Fickle Kin.

De alternatieve Rockband Fickle Kin vindt haar haar oorsprong in de hormoongedreven dagboek-tirades van frontvrouw Emma Frenken. Na ruim vijf jaar van stiekem oefenen op zolder en een aantal kapotgelopen bandjes, zagen haar dagboekverhalen in 2022 voor het eerst het licht met Fickle Kin’s debuutsingle When the Lights Go Out, een nummerdat draait om het zoeken van verbinding in het figuratieve donker. Verbinding is dan ook waar Fickle Kin om draait, want hoewel deze rockband haar muzikale inspiratie haalt uit o.a. Queens of the Stone Age, Bat For Lashes en Arctic Monkeys vormen de empathie-gedreven songs van Dolly Parton Emma’s grootste tekstuele inspiratiebron.

3voor12 Utrecht beschreef de empathische kracht van Fickle Kin in hun review van When the Lights Go Out en 3voor12 Leiden zag het verbindende element van de band terug in Emma’s humorvolle stage-presence. Een liveshow van Fickle Kin neemt je mee op een desert-drive door een midsummer night’s dream met een blend van expressieve stoner rock en eclectische indie: muziek die steekt als een mes en streelt als een veer. Inmiddels heeft Fickle Kin een tiental shows achter de rug en twee nieuwe singles op komst die zullen verschijnen in het voorjaar van 2024.

Artiesteninfo:

Voor boekingen via Impresariaat Kunststof: